Nieuws
04 januari 2012 - Ron Smeets

Android ICS (4.0.X) nu op 0.6% van alle Android toestellen

In de maandelijkse Android 'install base' statistieken van Android Developers is deze week, gemeten over de periode van 14 dagen eindigend op 3 januari, voor het eerst Android ICS (4.0.X) opgedoken.

De nieuwste versie van Google's smartphone OS wordt nu op 0.6% van alle Android toestellen gebruikt. Los van enkele 'custom' ROM's is Ice Cream Sandwich momenteel natuurlijk alleen nog officieel beschikbaar op de Galaxy Nexus. Het aandeel ICS zal de komende weken en maanden ongetwijfeld snel stijgen.

De meest gebruikte Android versie is nog steeds Gingerbread. Vergeleken met een maand geleden steeg het aantal Gingerbread toestellen van 50.6 naar 55.5%. Froyo (Android 2.2) is duidelijk op haar retour. Dat aandeel daalde van 45.3 naar 30.4%. Een ander leuk detail; Android ICS werd op 3 januari op evenveel toestellen gebruikt als Android 1.5 (Cupcake), de allereerste versie van het OS. Het complete overzicht:

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.