Nieuws
15 november 2011 - Ron Smeets

Android ICS (4.0) broncode nu beschikbaar

Een van de software ontwikkelaars van Android, 'JBQ', heeft vannacht via het Android Building Forum bekend gemaakt dat Google de broncode van Android Ice Cream Sandwich beschikbaar gesteld heeft voor ontwikkelaars.

Formeel gaat het om versie 4.0.1 van Android. Dat is de software die ook op de Galaxy Nexus staat. Volgens 'JBQ' worden de broncode versies van andere toestellen ('bulds') in een later stadium vrijgegeven.

Goed nieuws dus, ook voor de vele 'hobbybobs' die nu ongetwijfeld aan de slag zullen gaan om zoveel mogelijk (oude) Android toestellen te voorzien van een de nieuwste Android versie, voordat de fabrikanten dat zelf zullen doen. Ik ben dan ook benieuwd wanneer de eerste custom ROM's opduiken voor Android toestellen waarvan al bekend is dat ze NIET officieel van een ICS upgrade zullen worden voorzien ;-)

Natuurlijk moet ik hierbij, wellicht ten overvloede, ook weer vermelden dat je uit moet kijken met het installeren van custom ROM's wanneer je niet (precies) weet waar je mee bezig bent. Nog los van het feit dat dit soort 'maat software' soms nadelige gevolgen heeft voor de werking van je toestel, maar dit ter zijde.

Ontwikkelaars (en hobbybobs dus ;-)) kunnen hier terecht voor download(instructies) van de Android 4.0.1 (Ice Cream Sandwich) broncode, maar lees ook zeker de posting van 'JBQ' even voor verdere instructies.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.