Accessoires
18 november 2009 - Ron Smeets

Android fotolijstje van Parrot

Digitale fotolijstjes bestaan al langer en ze doen en kunnen eigenlijk allemaal hetzelfde. Alleen de grootte verschilt nogal eens ;-) Toch zie ik zo af en toe een voorbij komen waarvan ik spontaan denk "Die moet ik eigenlijk hebben".

Zonder hem in levende lijve gezien te hebben is de Grande Specchio van Parrot er zo eentje. Niet vanwege zijn afmetingen (10.4 inch), de 'dubbelfunctie' als spiegel of omdat hij ontworpen is door Martin Szekely, maar toch vooral vanwege het feit dat dit digitale fotolijstje op Google Android draait.

De Grande Specchio kan, dankzij Google Android en de ingebouwde WiFi optie, verbonden worden met het internet. Als je je eigen foto's 'zat' bent kun je kiezen voor twee ingebouwde programma's die online op zoek gaan naar foto's. Met het People programma gaat het lijstje online op zoek naar (willekeurige) portretfoto's van mannen, vrouwen en kinderendie vervolgens als diashow gepresenteerd worden. Nog leuker is volgens mij het Holidays programma. Je kiest dan middels Google Maps een bepaalde lokatie op deze wereld en vervolgens stelt het programma een online diashow samen van foto's en andere afbeeldingen die daar in de buurt gemaakt zijn.

Foto's uploaden naar de Grande Specchio kan middels een USB-stick, een SD geheugenkaart, Bluetooth en WiFi, maar het apparaat biedt ook de mogelijkheid om een email adres in te stellen zodat je je kiekjes ook per mail kunt 'aanleveren'. Extra diensten, met dank aan Google Android die ook ondersteund worden zijn onder andere Windows Live, Flickr, Picasa en RSS Feeds voor bijvoorbeeld nieuws, verkeer en weer info.

De Grande Specchio van Parrot is vanaf deze week te koop. De adviesprijs ligt op 500 Euro en dat is wat mij betreft het enige nadeel want voor dat geld heb je tegenwoordig ook al een flinke LCD of Plasma TV. Maar ik vind het hoe dan ook een cool gadget. Parrot-Grande-Specchio-c

De specs:
- 10.4 inch LCD kleurenscherm 4/3 in 800 x600
- Toont foto’s met 16 miljoen kleuren
- Automatische updates via Wi-Fi (of back-up via SD kaart of USB stick)
- Fotoformaat : JPEG
- Alarmfunctie
- Geheugen: 200 MB
- Wi-Fi b/g
- Bluetooth v2.1 + EDR
- Mogelijkheid tot uitbreiding van het interne geheu- gen met een SD kaart of USB flash drive
- Past automatisch het fotoformaat aan op het scherm
- Automatisch of handmatig helderheid aanpassing
- Draait de foto automatisch (horizontaal/verticaal)
- Automatische stand-by modus
- Glazen spiegel frame ontworpen door Martin Szekely
- Google AndroidTM besturingssysteem
- Afmetingen Breedte: 260 mm • Hoogte: 260 mm • Diepte: 25 mm
- Gewicht: 650 gram