Nieuws
17 augustus 2011 - Ron Smeets

Android eind dit jaar het populairste mobile advertising OS

De afgelopen jaren werd al veel gespeculeerd over de opkomst en het succes van Android. De meeste van die voorspellingen, dat Android een van de populairste smartphone OS'en zou worden, zijn ook daadwerkelijk uitgekomen.

InMobi voorspelt nu dat Android nog voor het eind van dit jaar ook het OS zal zijn met de meeste mobiele advertenties.

InMobi baseert haar voorspellingen op de data van 112 miljard mobiele advertenties die men in het afgelopen (Q2) kwartaal 'geserveerd' heeft. 16.6% daarvan werden op een Android toestel getoond, een groei van bijna 2% vergeleken met het kwartaal daarvoor. Android staat daarmee op de derde plek.

Opvallend is wel dat de eerste twee plekken beide ingenomen worden door Nokia. S40 toestellen waren goed voor 19.6% van alle mobiele advertenties en Symbian nam 19.0% voor haar rekening. Beide 'Nokia OS'en' laten wel een dalende trend zien en op basis daarvan voorspelt InMobi dus dat Android de Nokia OS'en voor het eind van dit jaar voorbij zal streven als het gaat om de meeste mobiele advertentie-impressies.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.