Nieuws
27 december 2008 - Chris Bannink

Android developpers camp

Zijn er onder de Mobile Cowboys lezers ook (toekomstige) Android ontwikkelaars? Dan komen ze elkaar waarchijnlijk tegen op het eerste Android Dev Camp. Op Donderdag 8 januari wordt het eerste Android Dev Camp Amsterdam georganiseerd. De 200 gratis toegansbewijzen zijn inmiddels al heel snel uitverkocht, maar ik zal als troost voor degenen die geen kaartje hebben hier tzt een verslagje van posten. 

Dit devcamp wordt gehouden ter ere van de introductie (begin 2009) van de T-Mobile G1 met Google Android.

Het event wordt georganiseerd door enkele mensen die ook bij Mobile Monday hun sporen hebben verdiend. Onder hen Raimo vd Klein en Yuri van Geest. Hun tweets zijn regelmatig hier op MC te volgen.

Het programma is nu nog niet bekend maar zal gevuld worden met ‘sprekers, workshops en presentaties van Google en Android specialisten’ zo vertellen de organisatoren in hun persbericht.

In de spirit van iPhone Devcamp en MobileDevcamp zal er een dag lang gehackt worden, en worden diverse presentaties gegeven. Huidige of toekomstige Android hackers zijn welkom om tips uit te wisselen. Verder biedt het event de mogelijkheid om veel hands-on ervaring te krijgen met de Android telefoon en het Android platform.

Google en Android specialisten zullen aanwezig zijn, evenals ontwikkelaars van populaire Android apps. Een aantal API builders zal aanwezig zijn om te helpen je Android app te ontwikkelen. Het gratis evenement dat wordt gehouden in pakhuis de Zwijger te Amsterdam, is inmiddel al uitverkocht. Meer info is te vinden op androiddevcamp.nl.

Zie ook het demofilmpje van android dat ik eerder hier op MC publiceerde.

Over de auteur: Chris Bannink