Nieuws
15 januari 2008 - Chris Bannink

Android demo door Google zelf

Onderstaand 6 minuten filmpje geeft weer een aantal extra inzichten waar Google naartoe wil met zijn Android platform. Filmpje wordt ingeleid en afgesloten door Sergey Brin himself, en de demo wordt gedaan door Engineering Director Steve Horowitz, die overigens start met te ontkennen dat er een gPhone is. Kijk eerst het filmpje en lees dan meer over de eerste Android software door a-la Mobile.

Mooi om te zien wat de grafische mogelijkheden worden. Uiteraard in combinatie met andere Google features zoals Maps, maar ook een zware applicatie als de game Quake ziet er prima uit op het mobieltje.

Gisteren bracht

USA Today het nieuws dat het Californische bedrijf a-la Mobile de eerste is die software heeft ontwikkeld voor het Android platform. a.k.a. the Open Handset Alliance (OHA). Een samenwerkingsverband waarin 34 bedrijven samenwerken om Android op de markt te brengen. Hieronder belangrijke handsetleveranciers zoals Samsung, HTC en LG, maar ook T-Mobile, NTT Docomo en de grootste operator op deze planeet China Mobile.

In November kwam het Android/OHA nieuws al naar buiten. Nu heeft a-la Mobile dus als eerste gebruik gemaakt van de Software Developers Kit (SDK) die door Google is ontwikkeld. In het filmpje roept Brin iedereen op om vooral zelf extra software te ontwikkelen. Leuke incentive van 10 miljoen dollar ligt al klaar.Gerelateerde links:
HTC-achtig prototype van een 'Android' toestel gespot
'Android' prototype van Willcom
Google Android Video
Video van Microsoft en Symbian's reactie op 'Android'
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Over de auteur: Chris Bannink