Nieuws
19 november 2013 - Nichal Joosse

'Android-camera krijgt gezichtsherkenning en RAW-modus'

Volgens ArsTechnica is Google bezig om een aantal nieuwe camerafuncties toe te voegen aan Android, waaronder gezichtsherkenning en ondersteuning voor RAW. De website ontdekte de nieuwe functies in een openbare broncode van het besturingssysteem. Het was de bedoeling dat de code geïntegreerd zou worden in Android KitKat, maar de nieuwe API bleek dit nog niet volledig te ondersteunen. 

ArsTechnica ontdekte ook een burstmode: dit is een functie waarmee de camera een grote hoeveelheid foto's achter elkaar kan fotograferen. De ondersteuning voor RAW komt bekend voor van Nokia's Camera-applicatie: RAW is een speciaal formaat waarmee professionele fotografen de foto later nog gedetailleerd kunnen bijwerken met een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop of Illustrator.

Het kan overigens ook zijn dat Google helemaal niet van plan is om deze functies in de toekomst te gaan toevoegen, maar dat het bedrijf de functies alleen aan het uittesten is. We zullen dus nog eventjes moeten wachten tot de volgende updates om te zien of deze functies daadwerkelijk toegevoegd gaan worden aan Android.  

Over de auteur: Nichal Joosse