Nieuws
22 maart 2011 - Ron Smeets

Android Appstore van Amazon gelanceerd, Apple boos

Vandaag heeft Amazon haar eigen Android Appstore gelanceerd, maar Apple heeft al een juridische procedure aangespannen tegen het gebruik van de naam 'Appstore'. Het valt dus nog te bezien of naam Amazon Appstore een lang leven beschoren is. Hij wordt sowieso nog ondersteund voor de Nederlandse taal / gebruikers.

De lancering zelf ging ook al niet van een leien dakje. Kort nadat de Amazon Appstore online ging was hij al niet meer te bereiken, maar dat had niets te maken met de juridische strijd tussen Apple en Amazon ;-)

Daarnaast rijst natuurlijk ook de vraag of het zin heeft een 'eigen' Android Appstore te starten waarin 'slechts' 3.800 apps te vinden zijn. Ik bedoel, iedereen met een Android toestel of tablet kan immers een veelvoud aan applicaties (momenteel ca. 250.000) in de 'officiële' Android Market vinden. Bovendien heb je voor toegang tot de Amazon Appstore ook een Amazon account nodig, maar dat is natuurlijk waar het de online retailer vooral om te doen zal zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.