Nieuws
08 februari 2011 - Ron Smeets

Android apps op non-Android phones

Myriad AG heeft een software tool ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om Android apps te installeren en gebruiken op non-Android toestellen. Het enige dat daar voor nodig is, is dat de fabrikanten de installatie van Myriad Alien Dalvik toestaan op hun toestellen.

Als bewijs voor het feit dat het werkt hebben de boys van Myriad een demovideo (zie hieronder) online gezet waarop te zien is dat een Android app werkend op de Nokia N900 (een Maemo device) geinstalleerd en gebruikt wordt.

De vraag is natuurlijk of fabrikanten zoals Nokia, Apple en RIM, die hun eigen applicatie platform en -winkel hebben en geen gebruik maken van Android, wel blij zijn met dergelijke tools. Ik kan mij in ieder geval wel voorstellen wanneer Nokia het niet zou gaan toestaan, hoe graag sommige (of de meeste) gebruikers dat ook zouden zien gebeuren. Van Apple hoeven we een dergelijke toestemming al helemaal niet te verachten. Myriad is volgende week op het Mobile World Congress aanwezig en daar zullen wij zeker een kijkje gaan nemen.

Persbericht, met dank aan Sygys

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.