Geruchten
28 februari 2011 - Ron Smeets

Android Apps op een BlackBerry?

De afgelopen dagen zijn online diverse berichten opgedoken over Blackberry toestellen die, schijnbaar, Android Apps kunnen draaien.

De eerste aanleiding voor die geruchten was een rapport van ShopSavvy, de bekende Android applicatie voor het scannen en vergelijken van prijzen in winkels. Daarin stond namelijk vermeld dat hun app ook gebruikt werd vanaf diverse BlackBerry toestellen waaronder de Curve 8520 en de Curve 8300.

En nu is er ook een video van de PlayBook opgedoken waarin een BlackBerry medewerker op de stand van de fabrikant in Barcelona letterlijk zegt dat het mogelijk is om Android Apps op een BlackBerry toestel te installeren en gebruiken. De video in kwestie kun je hieronder bekijken. Na ongeveer 14 seconden wordt de opmerkelijke uitspraak gedaan. Je moet wel goed luisteren dus zet het geluid even wat harder ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.