Nieuws
19 januari 2016 - Ron Smeets

Android apps installeren zonder de Play Store te openen Google test momenteel rechtstreekse installatie van apps vanuit de browser

Als het aan Google ligt wordt het installeren van Android Apps straks nog eenvoudiger. De fabrikant wil de optie beschikbaar maken om apps direct vanuit de browser of Google Search app te installeren. Zonder 'tussenkomst' van de Play Store dus. Het idee daarachter is vrij eenvoudig. Smartphone en tablet gebruikers zoeken steeds vaker via Google naar een app. Waarom dan niet meteen een 'Installeren' optie bij het resultaat zetten? Welnu, daar wordt nu dus mee getest.

Wanneer je nu in Google (zowel de app als via de chrome browser) naar een app zoekt dat staat naast de resultaten in sommige gevallen ook al een 'Installeren' knop (zie screenshot hieronder), maar die leidt nu nog naar de Play Store. Daar moet je vervolgens nogmaals op 'Installeren' klikken (en eventuele voorwaarden accepteren).

Het is dus de bedoeling dat de installatie straks, wanneer Google de optie gaat uitrollen is nog niet bekend, direct uitgevoerd kan worden. Uiteraard moet je wel ingelogd zijn met je Google account, maar dat is voor de vrijwel alle Android smartphones zo vanzelfsprekend als dat het nu winter is ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.