Accessoires
07 augustus 2011 - Ron Smeets

Android App voor de Canon EOS

Nee, de Canon EOS is geen camera met Android OS maar met DSLR Controller, een Android App, kun je deze camera's wel besturen met behulp van je Android Tablet (met Honeycomb) of een Samsung Galaxy S II (mits die minimaal voorzien is van de KG1 firmware versie). Ow, en je hebt ook een USB host adapter / kabel nodig (USB On-The-Go bijvoorbeeld).

Een aardige app, maar ik zie zo gauw niet wat je er in de praktijk aan hebt. Gewoon leuk dat het kan dus. Hieronder kun je een videodemo van DSLR Controller bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=lnxvFYza6Y4

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.