Nieuws
10 maart 2010 - Robbert Kooistra

Android App: Taskiller

Apps of beter gezegd applicaties. Er zijn er inmiddels miljarden van, voornamelijk voor iPhone. Maar Android doet nu ook mee. Android market is weliswaar veel kleiner maar er zit wel een stijgende lijn in.

Dit jaar gaan er 65 toestellen uitkomen met android, hoog tijd dus om eens wat android applicaties te testen.

Taskiller is een app die je eigenlijk gewoon moet hebben. Het is handig om allerlei programma's mee te sluiten die je (even) niet meer gebruikt. Je kan er ook voor kiezen om alle draaiende programma's in een keer te sluiten door op de grijze balk bovenin te klikken.

De applicatie zelf draait op een zeer laag niveau op de achtergrond en daar heb je dus geen last van. Ook kan je de telefoon een mini-reboot geven door de UI af te sluiten. Je hele UI start dan opnieuw op en draait weer snel en soepel. Zijn er ook minpunten? Ja die zijn er zeker, je kan zien hoeveel werkgeheugen er nog vrij is, je kan echter niet zien hoevel je totaal beschikbaar hebt.

Al met al is dit een enorm fijne applicatie. Er zijn twee versies, de standaard die gratis is en een uitgebreide die je 0,70 euro lichter maakt in je portomonnee. de uitgebreidere bied als extra dat je lijst met app's die genegeerd worden oneindig is, dus alleen als je heel blij bent met de app en je gunt de maker ervan een biertje is het nodig om die aan te schaffen.

Over de auteur: Robbert Kooistra