Nieuws
13 augustus 2010 - Ron Smeets

Android App feest.je losgebarsten

Feest.je is een van de (vele) sociale netwerken die naast de online nu ook de mobiele wereld inmiddels bevolken. Feest.je lijkt wel een beetje op Foursquare. Met je vrienden delen waar je bent, foto's en berichten uitwisselen en (hot)spots ontdekken en bezoeken. En waar je in Foursquare burgemeester kunt worden van een (hot)spot wordt je in feest.je tot koning(in) gekroond. Tja, het is wel een Nederlands intitiatief, hè ;-)

Feest.je had al een iPhone app en vanaf vandaag is ook de Android App beschikbaar. Die werkt natuurlijk een stuk handiger dan de mobiele webapplicatie die de Feest(.je)gangers met een Android toestel tot nu toe moesten gebruiken.

De belangrijkste functies van de Feest.je Android App zijn natuurlijk niet veel anders als die van de iPhone App of de online versie, maar zo'n app werkt natuurlijk wel een stuk gebruiksvriendelijker. Wat wl extra handig is bij de Android App is het feit dat als je emails ontvangt waarin een 'feest.je' link staat en je daarop klikt, dat dan meteen de App geopend wordt.

Feest.je voor Android was er al in een beta-versie. Met het live gaan van de officiele App zijn nog een paar dingen verbetert. Zo hoef je de GPS van je toestel standaard niet meer aan te zetten. Dat scheelt in batterijverbruik. Verder kun je nu zelf spots aanmaken. De feest.je app werkt op alle Android versies vanaf 1.6 Feestje-Screenshots

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.