Nieuws
20 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Android alternatieven voor Google Reader

Zoals bekend heeft Google besloten om na 1 Juli 2013 te stoppen met de RSS reader dienst, voor vele een onbegrijpelijke reden omdat het koppensnellen via RSS nog steeds erg populair blijkt te zijn. Het stoppen met de Google Reader RSS dienst kan twee dingen betekenen, of Google heeft het gebruik van RSS onderschat, wat mij onwaarschijnlijk lijkt, of ze komen met een RSS integratie in Google+?

Om toch RSS feeds te kunnen blijven lezen op m'n Android toestel zijn er inmiddels al aardig wat alternatieven boven komen drijven die tot voor kort voor mij onbekend waren. Ik heb tijdens mijn zoektocht wat RSS alternatieven gevonden en wil deze met jullie delen. Het is op basis van mijn voorkeur dus het kan best zijn dat ik app niet noem, maar je mag me altijd aanvullen in de reacties :)

Feedly
Feedly
Om te beginnen Feedly, ze hebben naar eigen zeggen na de aankondiging van Google meer dan 500.000 nieuwe gebruikers mogen verwelkomen. En dat is niet voor niks, de interface en het gemak van Feedy werkt uiterst prettig. Feedly is hier gratis te downloaden.

Flipboard
Flipboard
Dan Flipboard, een RSS reader in magazine stijl. De app ziet er prettig uit, door de pagina's om te 'flippen' krijg je onder andere je nieuwe berichten uit je RSS feeds te zien. Uiteraard waren de dames en heren van Flipboard er ook als de kippen bij om hun product te promoten als alternatief voor de Google Reader. Ook Flipboard is gratis te downloaden.

Pulse
Pulse
Pulse is een mooi vormgegeven RSS reader, zelfs wijlen Steve Jobs was onder de indruk van de app, wel is waar voor iOS, maar de app is er ook voor Android en kan je gratis downloaden via deze link.

News360
News360
News360 heeft op het eerste gezicht veel weg van Flipboard, ook een beetje een magazine stijl van hoe de content tot je komt maar niet echt snel om doorheen te blader zoals dat bij de Google Reader wel het geval is/was. News360 download je hier.

Newsblur
Newsblur
Newsblur heeft twee varianten, echter door de enorme vraag is de gratis variant voorlopig niet beschikbaar en kan je alleen, na het aanmaken van een account, kiezen voor de betaalde versie. Deze kost $24 per jaar maar dan heb je wel ongelimiteerde feeds, alle feeds in 1 keer, private feeds en nog veel meer. Tijdens het aanmaken van een account kreeg de melding dat ik alleen voor de betaalde versie kon kiezen maar door dit venster weg te klikken kon ik wel gewoon verder? De Newsblur app download je hier.

Taptu
Taptu
Dan als laatste suggestie Taptu, heeft veel weg van de boven genoemde Pulse, News360 en Flipboard, blijkbaar is de magazine stijl een 'hot thing' voor ontwikkelaars? Hoewel ook Taptu er mooi uitziet mis ook in deze app een snel overzicht van feeds. Klik hier voor de app.

Uiteraard zijn er nog veel meer apps beschikbaar. Heb je nog een favoriet die je wil delen, laat het achter in de reacties misschien inspireer je andere met jouw keuze, ook kan je op deze Google groep eens kijken of er nog iets bij zit wat je aanspreekt?

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl