Nieuws
31 juli 2016 - Ron Smeets

Android 7.0 Nougat wordt wellicht in augustus al uitgerold Volgens de nieuwste geruchten zal de Nexus 5 de nieuwe software echter NIET krijgen

Sinds de officiële onthulling van de nieuwste Android versie, 7.0 Nougat, wordt natuurlijk volop gespeculeerd over het moment waarop de update beschikbaar zal komen. Als we de tweet die @evleaks dit weekend online zette mogen geloven dan gebeurt dat al in augustus. Dat zou dan dus eerder zijn dan in voorgaande jaren.

Het slechte nieuws is echter dat, mocht het bericht kloppen, de Nexus 5 (uit 2013), en waarschijnlijk dus ook de nog oudere modellen, verstoken zal blijven van de nieuwste Android versie.

Als Android 7.0 inderdaad al in augustus beschikbaar komt dan reist natuurlijk ook de vraag of we dan ook al de nieuwe HTC Nexus toestellen zullen gaan zien. Doorgaans worden die namelijk gepresenteerd op het moment dat de nieuwste Android versie beschikbaar komt. HTC heeft nog geen presentatie datum bekend gemaakt, maar wellicht dat de Taiwanezen iets gepland hebben rondom de IFA, als is het dan natuurlijk al september. Afwachten maar.

https://twitter.com/evleaks/status/759266685891248131?ref_src=twsrc%5Etfw

Overigens betekent de mogelijke beschibaarheid van Android 7.0 Nougat in augustus natuurlijk niet dat die maand ook direct de eerste toestellen al geupdate zullen gaan worden. Fabrikanten hebben daar iets meer tijd voor nodig. Als eerste zijn altijd de bestaande Nexus smartphones aan de beurt, nu dus wellicht alleen de 6 uit 2014 en de 5X n 6P uit 2015, gevolgd door de nieuwe Nexus modellen. De updates voor toestellen als de Galaxy S7, HTC 10 en dergelijke volgen in de weken (en maanden) daarna pas.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.