Toestellen
15 oktober 2015 - Ron Smeets

Android 6.0 Marshmallow komt deze maand al naar de LG G4 Koreaanse fabrikant start uitrol over enkele dagen in Polen

Net als vorig jaar is LG wederom de eerste smartphone fabrikant die de nieuwste Android verse, 6.0 Marshmallow nu dus, gaat uitrollen naar een bestaand toestel waar geen Nexus logo op staat.

Volgende week start LG namelijk in Polen met het verspreiden van de Marshmallow update onder G4 gebruikers en kort daarna, zo meldt de fabrikant, zullen ook andere Europese landen, Azië en het Amerikaanse continent volgen. Geruchten dat LG al heel snel met de Marshmallow uitrol zou beginnen deden al de ronde. Daarbij werd toen ook de G3 genoemd. Die staat in de officiele mededeling van LG over de Android upgrade vandaag overigens niet erbij.

Hoe dan ook, kans is dus aanwezig dat Nederlandse en Belgische G4 eigenaren deze maand nog de Marshmallow update gaan zien. Maar het zou ook zomaar begin november kunnen worden. Dan nog is dat, voor een bestaand, niet-Nexus, toestel heel erg snel.

LG noemt zelf de nauwe samenwerking met Google (zoals de Nexus 5X, red.) als een van de voornaamste redenen waarom de fabrikant de nieuwe Android versie al zo snel kan gaan uitrollen. Dan zou je eigenlijk mogen verwachten dat Huawei, die met Google samenwerkten voor de Nexus 6P, de Marshmallow update ook relatief snel gaat presenteren, toch?

Uit het persbericht van LG:
"Owners of LG Electronics’ (LG) G4 smartphone will be the first in the world to receive the Android 6.0 Marshmallow OS. LG G4 owners in Poland will begin receiving their M upgrade beginning next week with other markets in Europe, Asia and the Americas to follow."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.