Geruchten
05 februari 2015 - Ron Smeets

Android 5.1 Lollipop 'onthuld' op Indonesische Android One toestellen Ultragoedkope Androids krijgen als eerder de nieuwste versie van Lollipop

Gisteren zijn in Indonesië de Android One toestellen onthuld. op zich geen groot nieuws omdat dit ultragoedkope smartphones worden die bovendien enkele maanden geleden in India het daglicht al zagen. Maar, zo blijkt, Google gaat de Indonesische Android One modellen uitrusten met een nieuwe Lollipop versie; 5.1. Dat is lekker snel als je bedenkt dat de 'oude' Lollipop versie pas doorgedrongen is tot amper 1.6% van de alle Android toestellen.

De nieuwe versie, 5.1 dus, is te zien op kiekjes van de betreffende Android One toestellen (foto hieronder). Google zelf laat nog niet veel los. Aanvankelijk stond op de site van de nieuwe toestellen wel een specifieke vermelding over Android 5.1 Lollipop, maar die is inmiddels vervangen door 'Runs the latest and fastest version of Android. Automatically gets the new version soon after it's released'.

Eerdere berichten spraken over een release van 5.1 Lollipop eind februari. Toen werd ook een vermoedelijke change-log ontdekt. Die bestond voornamelijk uit bugfixes en een paar nieuwe features zoals het terugkeren van de 'Stille Modus' instelling. Die changelog was, en is, door Google zelf nog niet bevestigd. Voor de liefhebbers dus:

- Silent mode added after missing on Android 5.0
- General improvements in system stability
- Improved RAM management
- Fixes for sudden app closures
- Improved battery management
- Excessive consumption of network devices when used Wi-Fi fixed
- Issues with wireless connections fixed
- Problems with Okay Google function solved
- Notifications problems solved
- Some sound problems experience by certain devices fixed
- Other improvements and changes
- Changes in the Material Design color palette (after users complaints, possibly for a higher version though)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.