Nieuws
27 december 2014 - Ron Smeets

Android 5.0 Lollipop voor de Galaxy Note 3 beschikbaar voor hobbybob's Geen officiële update maar een 'gelekte' versie

Via het forum van XDA is een Android 5.0 Lollipop firmware versie voor de Samsung Galaxy Note 3 opgedoken. Nog niet de officiële update dus, maar eentje voor hobbybob's die weten waar ze mee bezig zijn en niet kunnen wachten ;) Je zult de firmware dus zelf op het toestel moeten installeren ('flashen'). Gelukkig heeft een van de forumleden wel een stapsgewijze handleiding gemaakt waarmee je de Galaxy Note 3, met behulp van je Windows PC of laptop, kunt updaten.

De nu gelekte Android Lollopop versie voor de Galaxy Note 3 is N9505XXUGBNL8 en het bestand is 1.1GB groot. Mocht je hem willen installeren dan heb ook de nieuwste versie van Odin (3.9) nodig. Hou er ook rekening mee dat je toestel tijdens het flashen gewist wordt. Maak dus een backup. Lees, en volg, in ieder geval de handleiding.

In hoeverrre de gelekte firmware al in de buurt komt van een 100% functionerende versie, of dat wellicht al is, is niet bekend, Het verdient altijd de aanbeveling om voorzichtig te zijn met dit soort gelekte firmwares die je zelf moet installeren. Voor je het weet weken bepaalde functies van je toestel niet meer. Ben je bereid dat risico te lopen en een beetje tech-savvy, dan moet je het vooral proberen. Zoniet... wacht dat rustig op de officiële update.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.