Geruchten
15 januari 2015 - Ron Smeets

Android 5.0 Lollipop update planning van HTC uitgelekt Taiwanese fabrikant gaat vrijwel alle huidige toestellen van de nieuwste Android versie voorzien

"Wanneer krijgt mijn toestel de nieuwste Android?" Dat is maanden na de release van een nieuwe versie van het Google OS nog altijd een van de meest gestelde vragen. De meeste fabrikanten haasten zich vlak na de lancering met de mededeling dat de courante vlaggenschepen (en meestal ook nog de voorganger daarvan) 'zo spoedig mogelijk' geupgrade zullen worden. In de weken daarna gevolgd door mededelingen over andere modellen en het tijdsbestek waarbinnen de updates verwacht kunnen worden. En soms lekken vermeende lijstjes met deze update planningen uit.

Vandaag is het de beurt aan HTC. Een Vietnamese bron claimt de planning voor de Android Lollipop updates van HTC smartphones te hebben bemachtigd (zie afbeelding hieronder). Daarop is te zien dat de HTC One M8 en M7 dit kwartaal (Q1 2015) geupdate zullen worden naar Android 5.0. Dat was ook al bekend gemaakt door de fabrikant zelf. En enkele weken geleden dook ook al een gedeeltelijke planning op voor diverse andere HTC toestellen. De lijst die nu te zien is laat zien, als de gelekte info klopt, dat de Taiwanese fabrikant vrijwel alle nog gangbare toestellen voor het eind van 2015 gaat updaten. Eigenlijk ontbreken alleen de ultra goedkope Desire 310 en 320 op het lijstje maar toestellen als de Desire 610, 816, One Mini en dergelijke staan er allemaal op.

Bron (Google Translate), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.