Nieuws
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Android 5.0 Lollipop komt naar alle Xperia Z modellen Uitrol start begin 2015 met de Xperia Z2 en Z3

Sony heeft op haar blog een overzicht gegeven van de toestellen die de komende maanden voorzien zullen worden van de Android 5.0 Lollipop update. In het kort komt het er op neer dat alle Xperia Z modellen aan de beurt komen.

De eerste modellen die geupgrade gaat worden is de Xperia Z Ultra Google Play serie. De Xperia Z3 en Z2 series (dus ook de tablets en compacts) starten begin 2015.

Daarna zullen de andere modellen, gefaseerd, een update ontvangen. Een nauwkeuriger tijdpad is daarvoor op dit moment nog niet beschikbaar. Hieronder een overzicht van alle modellen die, zoals nu bekend, Android 5.0 gaan krijgen.
- Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Z Ultra
- Xperia Tablet Z
- Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z1 Compact
- Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet
- Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact and Xperia Z3 Tablet Compact

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.