Geruchten
16 februari 2012 - Ron Smeets

Android 5.0 (Jelly Bean) komt mogelijk al in Q2 van dit jaar

Daar gaan we weer... Android 4.0 is momenteel nog op vrijwel geen enkel (nieuw) toestel in de winkels te vinden maar de geruchten over een release van diens opvolger, Android 4.0 (Jelly Bean) zijn vandaag al de wereld in geholpen door de Taiwanese (geruchten)site DigiTimes.

Harde bewijzen zijn er (natuurlijk) nog niet, maar volgens de Taiwanese bron zou Google van plan zijn om Microsoft's Windows Phone 8 (verwachte release in Q3) te verslaan door Android 5.0 al in het tweede kwartaal van dit jaar uit te brengen.

DigiTimes zegt verder dat sommige partners van Google ontevreden zijn over de prestaties van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en dat dit ook een reden is om Jelly Bean eerder op de markt te brengen dan gepland. Bovendien zou Android 5.0 beter geschikt zijn voor tablets en de mogelijkheid om naast Android nog een tweede OS te 'draaien' (Google Chrome). We zullen het wel zien. Vooralsnog wachten veel Android gebruikers nog met smart op hun Android 4.0 update.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.