Nieuws
25 november 2013 - Nichal Joosse

'Android 4.4 KitKat vanaf januari op Samsung-toestellen'

Samsung India heeft per ongeluk een roadmap uitgelekt waarop te zien is wanneer de Samsung-toestellen voorzien zullen worden van de nieuwste versie van Android, Android 4.4 KitKat. Dit meldt iTechAddict op hun website. Zelf heeft Samsung nog niets bekendgemaakt over de update naar deze versie, maar uit het overzicht blijkt dat de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3 als eerste een update zullen krijgen, namelijk in januari. 

In tegenstelling tot andere fabrikanten is Samsung erg traag met het updaten van Android. Momenteel heeft Samsung zelfs nog problemen met de Android 4.3-update voor de Samsung Galaxy S3, waardoor de gehele update uitgesteld is. Fabrikanten als Huawei, Motorola, Sony en HTC hebben wel al naar buiten gebracht wanneer Android 4.4 KitKat als update zal verschijnen en voor welke toestellen deze update beschikbaar komt.

Ook de Samsung Galaxy S3 en de Samsung Galaxy Note 2 zullen een update krijgen naar Android 4.4 KitKat, namelijk in maart of april van 2014. Van andere Samsung-toestellen is er nog niets bekend, maar die kans lijkt erg klein. Overigens draaien de meeste populaire Android-toestellen nog steeds op Android 4.1 of 4.2, waardoor veel fabrikanten ervoor kiezen om 4.3 volledig over te slaan en in één keer te gaan updaten naar Android 4.4.  

Over de auteur: Nichal Joosse