Nieuws
11 september 2014 - Ron Smeets

Android 4.4.4 update voor Xperia Z, ZL, ZR en Tablet Z

Sony is deze week gestart met de uitrol van Android 4.4.4 naar een aantal 'oudere' Xperia modellen. De Xperia Z en Tablet Z, maar ook de Xperia ZL en ZR zijn nu aan de beurt.

Er zullen ongetwijfeld al lezers zijn die de update ontvangen hebben, maar het uitlrolproces is wel nog in volle gang. Is jouw Xperia nog niet aan de beurt geweest, dan moet je dus nog een paar dagen geduld hebben.

Sony meldt op haar site dat de toestellen met de nieuwste Android versie onder andere stabieler worden, de accu langer mee gaat en diverse bugs verholpen zijn. Helaas is er voor sommige Xperia gebruikers ook minder goed nieuws te melden. Voor de Xpera M, M Dual en SP is de huidige Jelly Bean 4.3 versie het 'eindstation' en de Xperia L blijft zelfs 'hangen' op Jelly Bean 4.2. Geen updates voor deze toestellen dus.

Sony (Twitter)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.