Nieuws
25 februari 2014 - Ron Smeets

Android 4.4.2 KitKat met Sense 5.5 onderweg naar de HTC One

HTC heeft gisteren ook officieel bekend gemaakt dat de Android 4.4.2 KikKat upgrade nu onderweg is naar de HTC One. Die belofte werd een aantal maanden al gedaan en nu dus ingelost. De komende dagen/weken wordt de upgdate automatisch naar de HTC One gestuurd. Je ontvangt een melding als het voor jouw exemplaar zo ver is.

Volgens HTC zal de One na de KitKat update beter (zuiniger) met de accu om gaan doordat de sensoren (GPS etc) minder engergie gaan verbruiken. Ook wordt het werkgeheugen efficienter gebruikt door de nieuwe Android versie.

Andere verbeteringen en vernieuwingen in Android 4.4.X zijn de mogelijkheid om draadloos te printen vanuit het toestel, het full screen draaien van apps en natuurlijk de verbeterde Google services. Samen met de upgrade zal HTC ook een nieuwe Sense 5.5 UI op de One installeren.

De update, die ruim 300 MB groot is, kun je via het mobiele (3G of 4G) netwerk downloaden en installeren, maar het is natuurlijk veel verstandiger om dat via een WiFi verbinding te doen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.