Nieuws
06 september 2013 - Nichal Joosse

Android 4.3 in oktober beschikbaar voor Galaxy S3 en S4

Google kondigde eerder deze week misschien wel Android 4.4 KitKat aan, maar de meeste smartphones hebben nog niet eens Android 4.3 Jelly Bean. Volgens Engadget zal versie 4.3 van het Android-besturingssysteem in oktober beschikbaar zijn voor de Samsung Galaxy S3 en de Samsung Galaxy S4. Dit nieuws werd eergisteren bevestigd tegenover Engadget door Samsung op de IFA in Berlijn. 

Android 4.3 Jelly Bean is een belangrijke versie voor deze twee smartphones, aangezien er in deze versie ondersteuning is toegevoegd voor Bluetooth 4.0. De onlangs aangekondigde Samsung Galaxy Gear gebruikt ook Bluetooth 4.0, waardoor volgens Samsung ook de batterij langer zou mee gaan. Bluetooth 4.0 verbruikt namelijk veel minder energie dan de inmiddels alweer vier jaar oude voorganger, Bluetooth 3.0.

Om de Samsung Galaxy Gear te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk dat de Galaxy-smartphones Android 4.3 hebben. Momenteel is de Samsung Galaxy Gear alleen compatibel met de nog niet uitgebrachte Galaxy Note 3 en de Galaxy Note 10.1 2014 Edition, die al standaard Android 4.3 aan boord hebben.  

Over de auteur: Nichal Joosse