Nieuws
13 november 2012 - Ron Smeets

Android 4.2 voor de Galaxy Nexus onderweg, helaas niet in NL

Sommige Amerikaanse eigenaren van de Samsung Galaxy Nexus maken de afgelopen uren melding van het feit dat zij een update melding ontvangen hebben. Het gaat om de Android 4.2 update, de nieuwste Jelly Bean versie dus.

Hoewel de update specifiek voor de GSM variant van de Galaxy Nexus bedoeld is, zijn de Nederlandse modellen van dit toestel nog niet aan de beurt.

Android 4.2 brengt naast de gewoonlijke prestatieverbeteringen ook weer enkele nieuwe features met zich mee. Een 'swype' achtig toetsenbord, 360 graden panorama foto's, lock screen widgets en een Quick Settings optie in het statusbalk menu zijn een paar voorbeelden. Nu maar hopen dat de uitrol van deze update hier (en in de rest van Europa) ook niet al te lang meer op zich laat wachten.

Op XDA Developers zijn wel al custom ROM's te vinden voor ge-roote toestellen. Het gebruik daarvan is, zoals altijd, op eigen risico en als je op zeker wilt gaan (garantie en zo) dan zou ik gewoon wachten op de officiele update.

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.