Toestellen
05 december 2012 - Ron Smeets

Android 4.1.2 update voor de Galaxy S III komt er snel aan

De meeste exemplaren van de Samsung Galaxy S III hebben inmiddels al Android 4.1 ontvangen. Op korte termijn, zo meldt SamMobile, zal de wereldwijde uitrol voor de volgende Android update, Jelly Bean versie 4.1.2, van start gaan. Gebruikers in Polen krijgen de update op dit moment al. De rest van de wereld, en dus ook Nederland, zal deze maand nog volgen.

Hoewel het, qua versienummer, om een relatief kleine update lijkt te gaan brengt Android 4.1.2 toch enkele aardige nieuwe features naar de Galaxy S III.

Zo zal het toestel met Android 4.1.2 ook gebruik kunnen gaan maken van de multi-view multitasking functie die op de Galaxy Note II aanwezig is. Verder wordt ook de Galerij app vernieuwd (eveneens dezelfde als die van de Note II). Andere veranderingen zijn een zelf aan te passen notificatie paneel en smart rotation waarbij het scherm zich aanpast aan de kijkhoek.

De update wordt zowel OTA als via Samsung Kies uitgerold. Dat gebeurd, als altijd, in fases en simlock vrije toestellen zullen waarschijnlijk eerder aan de beurt zijn dan de provider (locked) modellen.

SGSIII-Android-412-Pending Android-412-SGSIII-a

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.