Nieuws
16 oktober 2012 - Ron Smeets

Android 4.1.2 onderweg naar de Samsung Galaxy Nexus

De nieuwste versie van Android Jelly Bean, 4.1.2, werd een week geleden al voor de Nexus 7 uitgerold. Nu is ook de Samsung Galaxy Nexus aan de beurt. De beschikbaarheid van de update wordt, zoals gewoonlijk, automatisch op het toestel gemeld.

Grote veranderingen zijn er niet. Landscape support voor het homescreen zou wel een handige optie zijn, maar volgens de eerste berichten zit dat (nog) niet in de 4.1.2 update voor de Galaxy Nexus.

Dat zou erg jammer zijn want volgens mij is dat wel een feature waar veel gebruikers blij mee zouden zijn. Bovendien was het wel een van de nieuwe features in de Android 4.1.2 update voor de Nexus 7. Vreemd. Online circuleren al berichten van Galaxy Nexus eigenaren die na deze update hun homescreen inderdaad niet 'gekanteld' krijgen. Als dat inderdaad klopt dan zijn de enige veranderingen in deze update vooral wat bugfixes en enkele prestatieverbeteringen.

Her en der wordt ook nog gemeld dat de Android 4.1.2 update ook naar de 'oude' Nexus S uitgerold wordt. Dat heb ik nog niet kunnen controleren, maar wellicht zijn er lezers die dat kunnen bevestigen, danwel ontkrachten. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.