Geruchten
19 oktober 2010 - Ron Smeets

Android 4.0 komt eind 2011, fabrikanten zien bui weer hangen

Als we deze Taiwanese geruchten mogen geloven dan staat de volgende grote Android update, van 3.X naar 4.0, gepland voor de tweede helft van 2011.

Mooi, maar eerst moet natuurlijk Android 3.0 nog beschikbaar komen. Sterker nog, de meeste fabrikanten zijn op dit moment nog druk in de weer om Android 2.2 en, in mindere mate, 2.1, uit te rollen.

Een van de weinige dingen waar toestel fabrikanten bij Android over klagen is dan ook de snelheid waarmee de Google nieuwe versies van het Android OS uitpoept. Het gevolg daarvan is dat consumenten, en dan vooral de vele early adopters, voortdurend bij de fabrikanten aankloppen wanneer ze de nieuwste Android versie voor hun HTC, Samsung of Sony Ericsson kunnen verwachten.

Waar echter rekening mee gehouden moet worden is het feit dat wanneer Google / Android roept dat er een nieuwe versie klaar om door de fabrikanten gebruikt te worden, diezelfde fabrikanten gemiddeld nog drie tot zes maanden nodig hebben om die versie te implementeren, testen en goed te keuren (ook door de providers) voordat de nieuwste software naar de (nieuwe) toestellen 'verscheept; kan worden. Tsja, en als er dan elke drie maanden een Android update uitgerold wordt, dan zul je begrijpen dat de fabrikanten daar niet altijd even blij mee zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.