Nieuws
03 april 2012 - Ron Smeets

Android 4.0 (ICS) nu op bijna 3% van alle Android toestellen

Ruim een maand geleden was het aantal toestellen dat op Android 4.0 draaide nog geen 2%. De groei zit er ook nu, begin april, nog niet echt in. Volgens metingen van Android Developers ligt de 'install base' van Android 4.0 momenteel op 2.9%.

Gingerbread is met 63.7% nog altijd het meest gebruikte Android OS. Deze maand moeten, als het goed is, diverse ICS updates gaan uitrollen, onder andere voor de Galaxy S II (is al een paar keer uitgesteld), de Sony Ericsson Xperia's uit 2011 (ook al een keer uitgesteld) en enkele HTC modellen.

Ik ben benieuwd wanneer die updates defintief allemaal gaan komen en wat de impact is op de gebruikscijfers van Android ICS, en dan natuurlijk vooral wanneer ICS voor de Galaxy S II beschikbaar komt ;-) Hieronder staat nog het overzicht (van Android Developers dus) van alle gebruikte, en geïnstalleerde, Android versies, gemeten in de twee weken eindigend op 2 april.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.