Nieuws
12 april 2012 - Ron Smeets

Android 4.0.3 voor de Galaxy S II (XEN) nu in Nederland

Samsung heeft vanochtend bekend gemaakt dat de, langverwachte, Android ICS (4.0.3) update voor de Galaxy S II nu ook beschikbaar is in Nederland. Voorlopig is de nieuwste Android versie van de SGSII alleen nog via Kies te downloaden en installeren.

Verder is ook nog belangrijk om te weten dat de update alleen voor de zogenaamde XEN modellen beschikbaar is. Dit zijn toestellen die NIET operator branded (eventueel met SIMlock dus) zijn.

Wanneer de 'operator' modellen van de Galaxy S II ge-upgrade kunnen worden naar Android ICS is nog niet bekend. Dat hang natuurlijk vooral af van de snelheid waarmee de verschillende providers de update goedkeuren (na eventuele custom aanpassingen). Samsung Nederland spreekt over 'de komende weken'.

Om de update te kunnen downloaden en installeren moet je dus de laatste (2.0) versie van Samsung Kies gebruiken. Ik ben benieuwd naar de eerste ervaringen van gebruikers die de ICS update al op hun SGSII gezet hebben. Reageer maar!

Via: Twitter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.