Geruchten
11 januari 2011 - Ron Smeets

Android 2.4 (Ice Cream) komt in de zomer? (lijkt logisch ;))

Enkele dagen geleden spotte Tweakers op de CES al een Sony Ericsson Xperia Arc waar schijnbaar Android 2.4 op geinstalleerd was (zie foto's hieronder). De Zweeds-Japanse fabrikant heeft dat inmiddels al afgedaan als een 'configuratiefout' maar dat gelooft natuurlijk niemand echt.

Inmiddels wordt online al volop gespeculeerd over wanneer de volgende Android upgrade beschikbaar zal komen. De naam van Android 2.4 is Ice Cream en het gerucht dat deze versie in de zomer uitgebracht gaat worden lijkt, op basis van die naam, redelijk logisch, toch? ;-))

Pcoket-Lint zegt van diverse welingelichte bronnen te hebben vernomen dat Android 2.4 (Ice Cream) gepland staat voor een release in Juni of Juli. Als dat klopt dan zal het daarna nog zeker enkele weken (tot twee maanden) duren voordat de nieuwe Android versie ook op de eerste toestellen zal verschijnen en de kans is groot dat Google's eigen Nexus S weer de primeur krijgt, net als bij de release van Android 2.3 (Gingerbread).

Letwel, dit zijn natuurlijk allemaal nog maar geruchten, maar als ze kloppen dan lijkt het er ook op dat Google haar belofte om minder frequent een upgrade uit te brengen, twee keer per jaar, zal houden. Gingerbread kwam immers in december en als Ice Cream in Juni of Juli verschijnt dan zit daar dus ongeveer een half jaar tussen. Honeycomb (Android 3.0) tel ik dan even niet mee omdat dat een Tablet versie van het Google OS is.

Hoe dan ook, de kans dat de ontdekking van Android 2.4 op de Sony Ericsson Xperia Arc een 'configuratiefout' was lijkt erg klein. Natuurlijk, het zal ongetwijfeld niet de bedoeling geweest zijn dat die Android versie in Las Vegas al op het toestel stond, maar ik denk ook dat hij echt wel bestaat. Nu nog afwachten wanneer de eerste officiele berichten erover opduiken. Hieronder nog een paar kiekjes van de Xperia Arc met Android 2.4 zoals die op de CES te zien was: SE-Xperia-Arc-Android-24-a SE-Xperia-Arc-Android-24-b SE-Xperia-Arc-Android-24-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.