Nieuws
09 december 2010 - Ron Smeets

Android 2.3 op de Sony Ericsson Xperia X10

Ik schreef al eerder dat er de komende periode warschijnlijk veel filmpjes gaan verschijnen van 'oude' Android toestellen die door hackers en hobbybob's al voorzien worden van de nieuwste Android 2.3 versie.

In het geval van de Sony Ericsson Xperia X10 is dit bovendien waarschijnlijk ook de enige manier om de nieuwste Android op het toestel te krijgen. Ik bedoel, de fabrikant zelf heeft net versie 2.1 uitgerold dus de kans dat 2.3 er binnenkort (of überhaupt) aan gaat komen lijkt erg klein. Maar je weet het natuurlijk nooit. Daarom alvast deze video ;-)

Letwel, het betreft hier een nog niet écht bruikbare Android 2.3 ROM. Hij is wel te downloaden via deze link van het XDA Forum (op eigen risico natuurlljk), maar of je daar echt veel aan hebt?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.