Nieuws
11 januari 2011 - Ron Smeets

Android 2.3 nu op 0.4% van alle Android smartphones

Sinds enkele weken ligt, nog lang niet overal trouwens, het eerste Android 2.3 (Gingerbread) toestel in de winkels (de Google Nexus S). Google heeft alvast nieuwe cijfers bekend gemaakt over de verdeling van de diverse beschikbare Android versies op dito toestellen.

Momenteel staat Android 2.3 op 0.4% van alle Android toestellen. Froyo (2.2) wordt het meest gebruikt (51.8%), gevolgd door Eclair (2.1) met 35.2%. Hieronder staat de complete grafiek. De gegevens zijn verzameld in de twee weken voorafgaand aan 4 januari.

Android-Versies-Jan-111 Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.