Geruchten
23 november 2010 - Ron Smeets

Android 2.3 (Gingerbread) op weg naar de Google Nexus One

Eric Schmidt van Google kondigde vorige week al min of meer aan dat Android 2.3 (Gingerbread) binnen enkele weken beschikbaar zou komen.

Op Twitter wordt door diverse Google Nexus One eigenaren gemeld dat zij de Android 2.3 Upgrade al kunnen downloaden. Zelf heb ik geen Nexus One meer, maar mochten er lezers zijn die dit kunnen bevestigen, dan lees ik dat graag in de comments. Er is ook al een foto (grote versie hieronder) van de een Nexus One tijdens het upgrade proces, dat uit twee stappen bestaat.

UPDATE (11u35): Op de foto hieronder is een systeemupdate te zien (2.2.1) die eerder al uitgerold werd. het 'Gingerbread' gerucht dat op Twitter rondwaard lijkt bij deze dus, voorlopig althans, ontkracht te zijn. (Thnx Daanno en Sander) Nexus-One-Gingerbread-Update

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.