Entertainment
23 december 2010 - Ron Smeets

Android 2.3 (Gingerbread) op de Nokia N900

De meeste Android toestellen moeten de Android 2.3 (Gingerbread) upgrade nog gaan ontvangen en het enige toestel dat er standaard mee uitgerust wordt, de Google Nexus S, is in Nederland ook nog niet te koop.

Voor iedereen die een Nokia N900 heeft is er nu al goed Android nieuws, voor zover de N900 fanboys en -girls daarop zitten te wachten, natuurlijk ;-))

De hackers/ontwikkelaars van het NITDroid team zijn er namelijk al in geslaagd om Android 2.3 op de N900 aan de praat te krijgen. OK, nog niet alle functies en features werken, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Volgens de makers hebben ze de 3G dataverbinding, WiFi, het geluid en diverse andere features wel aan het werk gekregen. Vooralsnog heb ik nog geen videobewijs ervan kunnen vinden. We moeten het dus even doen met een foto (grote versie hieronder). Het is overigens niet de eerste keer dat Android op de N900 'gehackt' wordt. Eerder zagen we bijvoorbeeld ook al Android versie 2.1 werkend op deze Nokia. Nokia-N900-Android-23 Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.