Nieuws
03 september 2011 - Ron Smeets

Android 2.3.6 op weg naar de Nexus S

Een van de voordelen die je als gebruiker van een Google Nexus S soms hebt is de snellere beschikbaarheid van nieuwe, Android, updates. Dit komt omdat de Nexus toestellen geen 'fabrikanten sausje' (zoals de UI) hebben en ook omdat Google natuurlijk altijd haar 'eigen' toestellen eerst zal 'servicen'.

Hoe dan ook, er gaan inmiddels al berichten rond dat de eerste Nexus S gebruikers de Android 2.3.6 update al ontvangen, en geinstalleerd, hebben.

Wat er precies allemaal veranderd en/of verbeterd is in deze nieuwe versie zal nog moeten blijken maar hij bevat in ieder geval een fix voor een bug in de Voice Search applicatie. Overigens duiken in een forum over de Voice Search problemen nu, na de update, klachten op over problemen met tethering. Die berichten zijn nog erg prematuur en er is door Google ook nog niet op gereageerd, maar als jouw Nexus S de Androdi 2.3.6 update gaat ontvangen, houd er dan dus rekening mee dat dit een probleem zou kunnen worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.