Nieuws
25 augustus 2011 - Ron Smeets

Android 2.3.4 update voor (recente) Sony Ericsson Xperia's

Sony Ericsson heeft vandaag bekend gemaakt dat de Xperia toestellen die in 2011 op de markt gekomen zijn vanaf oktober voorzien gaan worden van de nieuwste Gingerbread update, versie 2.3.4 van het Android OS.

Het gaat om de volgende toestellen uit de Xperia familie: Play, Arc, Neo, Pro, Ray, Mini en Mini Pro. De Android 2.3.4 update omvat diverse nieuwe functies.

- Bijgewerkte Facebook inside Xperia™ functionaliteit om nog beter te kunnen delen, ontdekken en ‘likes’ te plaatsen
- Google Talk met Video Chat (natuurlijk alleen voor toestellen met een camera aan de voorzijde)
- Koppeling met USB (rand)apparatuur of Sony Ericsson LiveDock
- Swipe tekstinvoer
- Het maken van schermafbeeldingen vanuit alle menu's van het toestel

De software update zal beschikbaar worden gesteld via een gefaseerde uitrol die in oktober 2011 van start gaat. Xperia eigenaars zullen een bericht ontvangen waarin aangegeven wordt direct de software Over The Air via 3G of WiFi te downloaden. Ook bestaat de mogelijkheid om het toestel met een computer te verbinden en de update te downloaden via de PC.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.