Nieuws
29 april 2011 - Ron Smeets

Android 2.3.4 al beschikbaar voor sommige Nexus S modellen

De officiele Android 2.3.4 update voor de Nexus S zal over enkele weken uitgerold gaan worden, maar Google heeft speciaal voor de tech savvy early adopters al een handmatige update (via ZIP bestand) beschikbaar gesteld, zo werd vanochtend op het forum van XDA gepost.

Letwel, deze is alleen geschikt voor de Google Nexus S met modelnummer I9020T.

Ik heb zelf nog niet kunnen proberen of deze update ook geschikt is voor de (SIMlock vrije) Nexus S modellen in Nederland. In mijn exemplaar zie ik bij de baseband versie I9023XXXB3 staan en niet de I9020XXKD1 zoals in onderstaande afbeelding van een geupdate Amerikaanse Nexus S. Navraag bij Samsung leidde op dit moment nog niet tot een antwoord ;-) Wees dus, als altijd, voorzichtig als je hiermee aan de slag zou willen gaan en als je twijfelt, blijf er dan vanaf!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.