Nieuws
01 maart 2011 - Ron Smeets

Android 2.3.2 (Gingerbread) ROM voor de Galaxy S gelekt

Terwijl het Froyo update proces voor de Samsung Galaxy S nog niet helemaal is afgerond, er zijn altijd nog toestelcodes waarvoor de update nog niet beschikbaar is, heeft een Pools Android blog al de hand weten te leggen op een Gingerbread (Android 2.3.2) ROM voor dat toestel.

Als de berichten kloppen dan zou dit de officiele Gingerbread ROM zijn voor de Samsung Galaxy S. Die is natuurlijk nog niet uitgegeven dus de kans bestaat dat hij ook nog niet final is.

De update is met bijna een kwart gigabyte bepaald geen kleintje te noemen, letterlijk. De download link voor de Gingerbread ROM kun je hier vinden. Letwel, ook nu geldt natuurlijk weer gebruik op eigen risico en als je twijfelt over je technische (hackers)capaciteiten, dan kun je er beter afblijven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.