Nieuws
28 mei 2010 - Ron Smeets

Android 2.2 op de HTC Magic en de T-Mobile G1

De kans dat 'oude' Android toestellen als de HTC Magic en de T-Mobile G1 voorzien zullen gaan worden van een officiele Android 2.2 update lijkt niet al te groot. Gelukkig maar dat er hackers en fanboys zijn die er zelf voor zorgen ;-)

XDA Forumlid ChiefzReloaded, die overigens zijn eigen toestel tijdens het hacken heeft 'opgeblazen', is er in geslaagd om Android 2.2 (Froyo) aan de praat te krijgen op beide toestellen.

Het is nog een Alpha hack waarbij sommige (belangrijke) functies zoals WiFi, GPS, de camera, Flash support en de externe speaker niet werken maar daar wordt nog aan gewerkt. Mocht je een HTC Magic of T-Mobile G1 hebben en je durft het, op eigen risico natuurlijk, aan om het zelf uit te proberen, dan kun je de Froyo hack hier downloaden.

De boys van Android France hebben het al geprobeerd met de HTC Magic. Het resultaat daarvan kun je in onderstaande video bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.