Nieuws
02 augustus 2010 - Ron Smeets

Android 2.2 op de HTC HD2

Toen de HTC HD2 net op de markt gebracht was zei CEO Peter Chou van HTC al dat er géén Android versie van dit toestel op de markt zou gaan komen. Tot nu toe heeft hij woord gehouden. De hackers en hobbybobs van deze wereld denken daar duidelijk anders over en zo hebben we de afgelopen weken en maanden al enkele voorbeelden gezien van hacks waarmee het Android OS op de HD2 geinstalleerd werd. Tot nu toe waren die helaas nog lang niet gebruiksklaar.

Op het XDA Developer Forum is nu een video opgedoken van een nieuwe Android 2.2 hack op de HTC HD2. Eentje waarbij een aantal functies van het toestel wel (goed) werken.

In de video zie je onder andere een demo van de GPS navigatie, 3G datagebruik, WiFi, video opname en verder wordt nog wat door de menu's genavigeerd. Het bellen werkt ook, maar soms wel nog met een vervelende echo. Kortom, nog steeds niet echt klaar voor dagelijks gebruik, maar ze komen in de buurt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.