Toestellen
24 juni 2010 - Ron Smeets

Android 2.2 (Froyo) update onderweg naar de Nexus One

De Google Nexus One ligt bij ons eigenlijk pas net in de winkels (via Vodafone) en feitelijk is het een beetje mosterd na de maaltijd. Toen de Nexus One namelijk gelanceerd werd, in Januari, was het (een van) de eerste Android 2.1 toestel op de markt. Inmiddels zijn er al genoeg (goedkopere) alternatieven te krijgen.

Toch heeft het soms nog voordelen om de officiele Google Nexus One te kiezen boven bijvoorbeeld de HTC Desire (wat precies hetzelfde toestel is). Neem nu bijvoorbeeld de Android 2.2 (Froyo) upgrade. Alle fabrikanten zeggen dat ze nog niet weten waneer die upgrade voor hun Android toestellen beschikbaar zal komen. Welnu, voor de Nexus One is de uitrol (in sommige landen) al begonnen.

Sinds gisteravond is de Android 2.2 upgrade via OTA beschikbaar. Mijn Nexus One (testmodel) van Vodafone is helaas nog niet aan de beurt, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de Vodafone software. Mocht je de update zelf willen downloaden en installeren, dan kun je dat hier (download link) doen. Let er wel op dat dit alleen werkt als jouw Nexus One voorzien is van software bulld FRF50. Heb je FRF72, dan zul je moeten wachten op de offiele OTA update of de software moeten downgraden naar FRF50.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.