Nieuws
21 mei 2010 - Ron Smeets

Android 2.2 (Froyo) gepresenteerd

Het zat er al aan te komen en gisteren heeft Google de nieuwste versie van Android, 2.2 (aka Froyo), officieel gepresenteerd. Het OS was de afgelopen weken al een paar keer opgedoken in (demo) video's en daaruit kon je al opmaken dat het (sommige) toestellen een heel stuk sneller maakt.

In versie 2.2 is de support voor Exchange verbeterd en kun je je toestel nu ook als mobiel hotspot inzetten (MiFi). Verder zijn er ook verbeteringen aangebracht in de camera fen Bluetooth functies. Hieronder kun je een korte demovideo van Android 2.2 bekijken.

De nieuwe versie zal vanaf Juni beschikbaar komen voor de fabrikanten en ontwikkelaars. Het zal dan nog wel even duren voordat de eerste toestellen ermee uitgerust gaan worden. Ook is natuurlijk nog niet duidelijk welke toestellen door de diverse fabrikanten naar versie 2.2 geupgrade gaan worden. Voor nieuwere modellen, zoals de HTC Desire, de Motorola Milestone, de LG GT540 en de Nexus One lijkt dat redelijk aannemelijk, voor de rest wordt het toch een kwestie van afwachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.