Nieuws
08 februari 2011 - Ron Smeets

Android 2.2.1 update voor de Samsung Galaxy S is er weer

Medio januari stelde Samsung de langverwachte Froyo update (Android 2.2.1) voor de Galaxy S beschikbaar. Enkele dagen later was die echter alweer offline gehaald en iedereen die hem tot op dat moment nog niet geinstalleerd had via Kies moest dus wachten (of workarounds zoeken).

Zojuist bereikt mij het bericht dat Samsung de update vandaag weer online gezet heeft. Wat er precies veranderd is wordt daarbij niet verteld.

Toen de update offline ging was het officieuze statement alleen dat 'Samsung niet blij was met de update'. Dat is heel vaag en natuurlijk werd hier en op fora volop gespeculeerd over bugs en andere oorzaken. Zo werd er onder andere geklaagd over een (nog) sneller leeg lopende accu, Dat leek een gevolg te zijn van de snelheidswinst (geen lag meer bij het openen van apps en dergelijke).

Ik heb zelf op dit moment helaas geen Galaxy S voor handen dus kan ik het niet testen. Mocht iemand de nieuwe update al geprobeerd hebben, laat dan maar even via de reacties weten wat de eerste ervaringen zijn. Overigens doet iedereen die de update enkele weken geleden al geinstalleerd heeft er verstandig aan om deze nieuwe versie ook te installeren. Ondanks dat Samsung zelf geen details geeft over het hoe en waarom die update offline gehaald is, zal er ongetwijfeld een goede reden voor geweest zijn ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.