Nieuws
09 november 2010 - Ron Smeets

Android 2.2.1 (Froyo) op de iPhone 2G/3G installeren

Mocht je nog een 'oude' iPhone 2G of 3G hebben liggen en je wilt daar Android 2.2.1 (Froyo) op installeren, dan kan dat. Het toestel moet wel 'jailbroken' zijn en op iOS 3.1.2, 3.1.3 (iPhone 2G) of 3.1.2, 3.1.3, 4.0, 4.0.1 of 4.1 (iPhone 3G) draaien.

Bij Redmond Pie hebben ze een korte, maar zeer duidelijke (mits je natuurlijk zelf ook de nodige kennis aan boord hebt) stappenhandleiding gemaakt van het hele proces.

Daarin staat precies vermeld wat je allemaal vooraf moet doen en hoe de installatie van Froyo op de iPhone 2G en 3G uitgevoerd moet worden. Eigenlijk is de eerste stap nog het 'moeilijkst'. Daar moet je namelijk een repository toevoegen om Bootlace te installeren. Ach eigenlijk valt het best wel mee. Het is in ieder geval een stuk eenvoudiger dan de eerdere oplossingen die we enkele maanden geleden al tegenkwamen. Enfin, mocht je het, op eigen risico natuurlijk, willen uitproberen, dan kun je hier de volledige handleiding en stappenplan nalezen. Hieronder staat nog een video van een werkende Android 2.2 versie op een iPhone 3G.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.