Geruchten
25 februari 2010 - Ron Smeets

Android 2.1 upgrade voor de Samsung Spica gelekt

Er zijn ongetwijfeld veel Android gebruikers die met scmacht zitten te wachten op een Android 2.x upgrade. Die van de HTC Hero komt media Maart.

Samsung heeft officieel nog niets geroepen over een dergelijke upgrade voor de twee Android toestellen in hun collectie. Onlangs werd wel al de eerste officiele Android 2.1 Samsung voor de Koreaanse markt gepresenteerd en er gingen al geruchten dat de Spica mogelijk in Q2 een Android 2.0 upgrade zou krijgen.

Nu is er echter een nieuwe ROM voor de Spica uitgelekt waarmee het toestel van Android 2.1 voorzien kan worden. Het is nog geen officiele ROM, dus de upgrade link en -handleiding staan omlijst met 'gebruik op eigen risico' waarschuwingen. Mocht er iemand zijn met een Spica (ik heb op dit moment alleen een Galaxy liggen) die het aandurft dan hoor of lees ik graag zijn of haar ervaringen ;-) Hieronder staan nog enkele screenshots van de nieuwe Android 2.1 UI voor de Samsung Spica. Samsung-Spica-Android21-Screen-a Samsung-Spica-Android21-Screen-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.