Nieuws
06 mei 2010 - Ron Smeets

Android 2.1 upgrade Sony Ericsson Xperia X10 pas in Q4

De Sony Ericsson Xperia X10 is een van de betere Android toestellen die momenteel in de winkels liggen. Ik heb het toestel al bijna een maand in gebruik en zal binnen enkele dagen een uitgebreide review publiceren. Een van de weinige echte nadelen is het feit dat het toestel nog niet geschikt is voor Android 2.1.

Het was wel al bekend dat de X10 uiteindelijk ook een Android 2.1 upgrade zou gaan ontvangen en nu heeft de Zweeds-Japanse fabrikant op haar eigen blog ook een 'datum' genoemd. Helaas wordt dat dus pas eind dit jaar (Q4).

Op zich is het wel te begrijpen dat de Android 2.1 upgrade voor de X10 iets langer op zich laat wachten want Sony Ericsson heeft bij de X10 namelijk veel (eigen) werk gestoken in het implementeren van haar eigen UI elementen zoals Timescape en Mediascape. Toch had ik, en ik denk met mij ook vele anderen, stilletjes gehoopt dat de Android 2.1 upgrade nog vóór de zomer uitgerold zou worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.