Nieuws
09 februari 2010 - Ron Smeets

Android 2.1 update voor de HTC Hero

De HTC Hero is zonder enige twijfel een van de populairste Android toestellen van 2009. Om er voor te zorgen dat het toestel ook in (de eerste helft van) 2010 populair blijft heeft de Taiwanese fabrikant nu de Android 2.1 update aangekondigd.

De Hero is daarmee een van de eerste (Europese) Android toetellen waarvoor versie 2.1 van het besruringssysteem uitgerold wordt. Hij is echter nog niet meteen beschikbaar. Hero eigenaren moeten nog even geduld opbrengen. Medio Maart is de releasedatum.

Gelijktijdig met de bekendmaking van de komst van de Android 2.1 update laat HTC terloops ook even weten dat de Pink versie (foto hierboven), die afgelopen zomer al eens gespot werd, van het toestel vanaf 15 Februari, onder andere bij Hi, in de winkels zal liggen. Wellicht een ideetje voor iedereen die, tzt, vergeten is om op Valentijnsdag voor zijn vriendin iets leuks te doen (of kopen) ;-)))

Toegegeven, op Android gebied doet HTC het prima. Ze hebben de meeste toestellen (in Europa toch zeker) en de Sense UI maakt de HTC's extra geliefd. Dat het goed gaat bij HTC willen ze ook duidelijk laten blijken. Kijk maar naar de opmerkingen van Mark Moons, de regiodirecteur van HTC hier in de Benelux, over de Hero, Android en HTC. "Met deze Android 2.1-update voor onze Hero-toestellen bewijzen we opnieuw ons leiderschap en toewijding aan het Android-platform. De HTC Hero heeft zich de afgelopen periode bewezen als best verkochte Android-toestel. Door de Android 2.1-update als eerste voor dit toestel beschikbaar te stellen, belonen we gebruikers met innovatieve functionaliteit waarmee ze nog meer uit hun Android-device kunnen halen."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.